Selecteer een pagina

BBQ Workshops

Kamado Basistechnieken

Jeroen Hazebroek begeleidt sinds 2008 workshops met kamado’s (met name Big Green Egg). De sfeer is ongedwongen en er wordt op een speelse manier geleerd om te werken met de kamado.

Er zijn apparaten beschikbaar van meerdere merken in compact formaat (Kamado Joe, Monolith, Primo en The Bastard), daarnaast 3 of 4 grote modellen van Big Green Egg.

In de eerste workshop leert men in kleine groepjes een menu te maken. Maximaal met z’n tweeën op een compact en maximaal met 4 personen op een grote Big Green Egg. In dit menu zitten alle basistechnieken om thuis meteen met een kamado aan de slag te gaan. Groepsgrootte: min. 8 & max. 16

Inhoud basistechnieken Kamado

  • Korte uitleg van de onderdelen & werking van een kamado
  • Het verschil uitgelegd tussen merken en modellen
  • Welke accessoires zijn nodig om mee te beginnen?
  • Aanmaakmaterialen en brandstoffen, en zelf aansteken
  • Het warm roken van vis of vlees onder de 100 C, en het regelen van de temperatuur
  • Pizza bakken, veilig opstoken naar hoge temperatuur
  • Grillen van een steak en groenten, ruitjes maken
  • Het bereiden van een nagerecht met seizoensproducten

Kamado Masterclass

In de Kamado masterclass gaan we dieper in op de materie. Het is de bedoeling dat je samen met ons een paar dingen aanpakt die je misschien zelf niet zo snel in je eentje zou doen. Op die manier heb je het in ieder geval een keertje gezien of zelfs aan meegewerkt.

Daarna kan je thuis met vertrouwen een geheel menu met meerdere gangen van de Kamado maken. We bereiden een aantal gerechten, individuele cursisten zijn verantwoordelijk voor een bepaald gerecht. Als een gerecht klaar is, dan proeven we dit centraal. We werken met meerdere Big Green Eggs (met name Large en medium), daarnaast met compact of 33 cm modellen van Kamado Joe, Primo, Monolith en the Bastard. De groepsgrootte is minimaal acht en maximaal zestien personen.

Kamado Low & Slow

Off-set smoker, drum en kamado, we werken alleen met hout en houtskool in deze klassiek Amerikaanse workshop. We versnellen de boel wel iets, zodat je binnen 8 uur een brisket geproefd kan hebben. Verder roken we kip, pulled pork en rubs en we pakken op verzoek 1 of 2 andere delen erbij om te oefenen. Mail na aanmelding met jeroen@hetkookvuur.nl voor een custom-invulling van de workshop.

Amerikaanse barbecue is meer dan alleen grote stukken vlees roken, maar het is wel het belangrijkste! We praten in deze cursus veel over inpakken en uitpakken, roken, rusten en aansnijden. Je leert daarnaast zelf een rub maken, de drie basissauzen en groentebegeleiding.

Workshop Locaties

https://www.boerengoed.nl (Enspijk: Thema in overleg, alleen voor groepen v.a. 8 personen, graag een email naar info@hetkookvuur.nl)

De overige locaties hebben een website waar je direct individueel kan boeken:

https://www.landgoedarcadia.nl/ biggreeneggworkshops (Steenbergen: Big Green Egg Masterclass, Brood&Pizza)

https://www.beefexclusief.nl/collections/ workshops (Zevenhuizen: Low&slow, Bier&BBQ, Mexicaans)

https://www.westrienen.nl/bbq-workshop/  (Est: Mexicaans, Wild, Whisky&BBQ)

https://dutchbrossmokers.nl/ (IJmuiden: Whisky&BBQ, Bier&BBQ, Mexicaans)

https://www.smakenvanbuiten.nl/ (Amersfoort: Bier&BBQ, Mexicaans)

Bestel mijn (gesigneerde) Boeken & Koksmessen op deze webshop

Het Kookvuur

Jeroen Hazebroek
Rotterdam
E: info@hetkookvuur.nl

Workshoplocatie

Het Boerengoed
Hoevenseweg 5
4157 JB Enspijk

Copyright © 2025 Het Kookvuur All Rights Reserved.
Volg mij